Opskrifter på mad

Rødbedeskiver

En lækker snack eller et lækkert tilbehør til det meste. De er dejlig sødmefulde og har en dejlig karamelliseret smag, hvis man sørger for at de bliver sprøde…

Ananas med myntesukker

En lækker forfriskende ret. Ananassen giver den sødme, mynten friskhed og den mørke chokolade en let bitterhed – prøv det! Ingredienser: 1 frisk ananas 1 håndfuld sukker 1/2…

Rødbede drik

En let måde at få en anderledes varm drik som er sødlig og blodstyrkende.   Rødbedekrystaller hedder produktet. Og det er bare dehydreret rødbeder. Brug 2 store spsk…

Hyggelig kikærte og blomkålssymfoni

Ingredienser blomkål med kikærter: 1/2 blomkål 1 dåse kikærter 1/2 bouillonterning eller tilsvarende pulver bouillon Spidskommen i pulverform salt og peber Frisk finthakket mynte Skær blomkålen i små…

Flanksteak wraps tapas style

Et fest måltid hvor kroppens blod styrkes igennem animalsk protein men også gennem grøntsagerne der er til:-) Det er ikke så advanceret at lave til trods for at…

Laks med blå ost

En saftig og lækker laks med blå ost på toppen og en dressing fyldt med urter til:-) Tilbehøret er rødbeder og broccoli som sammen med dild styrke blodet….

Sortbønnepizza med fennikelsalat

Sorte bønner, græskarkerner og persille er alle blodstyrkende. Det her en en anderledes og virkelig lækker pizza med søde tomater, kødfuld tørret skinke, pesto på græskarkerner og persille…

Ynglingsrødbedesalat

Rødbeder er mørkerøde ligesom blodet og derved også en fantastisk blodstyrkende ingrediens. Her er den lavet i en udgave som er fantastisk lækker, let for kroppen at optage…

Græskarsuppe med bacon og æble

En dejlig mild suppe der også er børnevenlig. Der bliver til 3-4 portioner. Ingredienser: 1/2 græskar efter eget valg 2 gulerødder bouillon opløst i vand 5 skiver bacon…

Gulerødssalat med guacamole

Lækker sprødhed fra gulerødderne sammen med den cremede guacamole. Gulerodssalat 2 gulerødder evt. i forskellige farver 1/2 rødløg 1 dl. frosne edamebønner Skræl gulerrødderne og riv dem på…

Jeg har en stor passion for mad. Den bringer glæde og nydelse ind i dagligdagen. Og samtidig er mad også en form for urtemedicin. Vi opbygges og påvirkes af den mad vi spiser.

Vi påvirkes også af den måde vi tænker om maden på og hvordan vi spiser den:-)

Se mere i de forskellige blogindlæg og på hjemmesiden under “kosten i kinesisk medicin”.

Alle opskrifter tager primært udgangspunkt i at styrke kroppens blod, altså det er en blodstyrkende kost ud fra et kinesisk medicinsk synspunkt.

Under alle opskrifter er der udspecificeret hvordan de forskellige ingrediensers virkning er på kroppen.

Gå til din lokale akupunktør eller urtemediciner for at få en korrekt diagnose i forhold til hvorledes det er mest hensigtsmæssigt at spise i forhold til kinesisk medicin.

Den viden jeg deler på denne blog kommer fra min uddannelse som akupunktør samt følgende bøger:

Recipes for self-healing – Daverick Leggett

Helping Ourselves, A Guide to Traditionel Chinese Food Energetics – Daverick Leggett

Helsebringende madvaner, Kinesisk ernæringsterapi – Jörg Kastner