Opskrifter på mad

Hyggelig kikærte og blomkålssymfoni

Ingredienser blomkål med kikærter: 1/2 blomkål 1 dåse kikærter 1/2 bouillonterning eller tilsvarende pulver bouillon Spidskommen i pulverform salt og peber Frisk finthakket mynte Skær blomkålen i små…

Flanksteak wraps tapas style

Et fest måltid hvor kroppens blod styrkes igennem animalsk protein men også gennem grøntsagerne der er til:-) Det er ikke så advanceret at lave til trods for at…

Laks med blå ost

En saftig og lækker laks med blå ost på toppen og en dressing fyldt med urter til:-) Tilbehøret er rødbeder og broccoli som sammen med dild styrke blodet….

Sortbønnepizza med fennikelsalat

Sorte bønner, græskarkerner og persille er alle blodstyrkende. Det her en en anderledes og virkelig lækker pizza med søde tomater, kødfuld tørret skinke, pesto på græskarkerner og persille…

Ynglingsrødbedesalat

Rødbeder er mørkerøde ligesom blodet og derved også en fantastisk blodstyrkende ingrediens. Her er den lavet i en udgave som er fantastisk lækker, let for kroppen at optage…

Græskarsuppe med bacon og æble

En dejlig mild suppe der også er børnevenlig. Der bliver til 3-4 portioner. Ingredienser: 1/2 græskar efter eget valg 2 gulerødder bouillon opløst i vand 5 skiver bacon…

Gulerødssalat med guacamole

Lækker sprødhed fra gulerødderne sammen med den cremede guacamole. Gulerodssalat 2 gulerødder evt. i forskellige farver 1/2 rødløg 1 dl. frosne edamebønner Skræl gulerrødderne og riv dem på…

Lyserød havregrød

Den får sin flotte farve fra blandede frosne bær som også giver den en dejlig sød og frugt-agtig smag. Ingredienser: 1,5 dl fintvalsede havregryn 1 dl. blandet frosne…

Grøntsagsbrunch med spejlæg

En anderledes brunch fyldt med grøntsager som smager efter mere. Bestående af en tomatsalat med feta, knoldselleri med grøn peberfrugt og spejlæg. Det smager efter mere og er…

Salat med citrusfrugter

En god salat til fordøjelsen. Ingredienser: 1 dl. lilla spidskål 1 grape 1 clementin 1 dl. kikærter (på dåse er fint) 1 lille håndfuld persille salt og peber…

Rosenkålssalat – spicy

En enkelt salat at lave som er varm, hvilket er godt for fordøjelsen. Hvor spicy den skal være styres ved hvor meget chili der kommes i. Ingredienser: 200…

Jeg har en stor passion for mad. Den bringer glæde og nydelse ind i dagligdagen. Og samtidig er mad også en form for urtemedicin. Vi opbygges og påvirkes af den mad vi spiser.

Vi påvirkes også af den måde vi tænker om maden på og hvordan vi spiser den:-)

Se mere i de forskellige blogindlæg og på hjemmesiden under “kosten i kinesisk medicin”.

Alle opskrifter tager primært udgangspunkt i at styrke kroppens blod, altså det er en blodstyrkende kost ud fra et kinesisk medicinsk synspunkt.

Under alle opskrifter er der udspecificeret hvordan de forskellige ingrediensers virkning er på kroppen.

Gå til din lokale akupunktør eller urtemediciner for at få en korrekt diagnose i forhold til hvorledes det er mest hensigtsmæssigt at spise i forhold til kinesisk medicin.

Den viden jeg deler på denne blog kommer fra min uddannelse som akupunktør samt følgende bøger:

Recipes for self-healing – Daverick Leggett

Helping Ourselves, A Guide to Traditionel Chinese Food Energetics – Daverick Leggett

Helsebringende madvaner, Kinesisk ernæringsterapi – Jörg Kastner