
Ananas med myntesukker
En lækker forfriskende ret.
Ananassen giver den sødme, mynten friskhed og den mørke chokolade en let bitterhed – prøv det!
Ingredienser:
- 1 frisk ananas
- 1 håndfuld sukker
- 1/2 håndfuld friske mynteblade
- 50 g mørk chokolade
Skær ananassen i kvarte og fjern midten. Det er den del som er mere hård. Den smager ikke godt.
Herefter skæres de 4 kvarter i tynde skiver på ca. 5 mm.
Arranger dem på tallerkener eller et kæmpe fad. Det er lækrest vis de ligger i et tyndt lag så man med hver skive ananas får både myntesukkeret samt chokolade med.
Sukkeret kommes i en morter sammen med mynten og stødes til sukkeret er helt grønt.
Dette kan også gøres i en blender, hvis du ikke har en morter.
Drys sukkeret udover ananasskiverne.
Chokoladen smeltes i vandbad og brug en lille ske til at drisle chokoladen ud i et snørklet mønster. Igen husk at alle ananasskiver får lidt på:-)
Sæt på køl eller i frys til chokoladen er stivnet.
Mynte er energetisk kølende for kroppen
Ananas styrker kroppens yin og derved kroppens essens