Ananas med myntesukker

En lækker forfriskende ret.

Ananassen giver den sødme, mynten friskhed og den mørke chokolade en let bitterhed – prøv det!

Ingredienser:

  • 1 frisk ananas
  • 1 håndfuld sukker
  • 1/2 håndfuld friske mynteblade
  • 50 g mørk chokolade

Skær ananassen i kvarte og fjern midten. Det er den del som er mere hård. Den smager ikke godt.

Herefter skæres de 4 kvarter i tynde skiver på ca. 5 mm.

Arranger dem på tallerkener eller et kæmpe fad. Det er lækrest vis de ligger i et tyndt lag så man med hver skive ananas får både myntesukkeret samt chokolade med.

 

Sukkeret kommes i en morter sammen med mynten og stødes til sukkeret er helt grønt.
Dette kan også gøres i en blender, hvis du ikke har en morter.

Drys sukkeret udover ananasskiverne.

Chokoladen smeltes i vandbad og brug en lille ske til at drisle chokoladen ud i et snørklet mønster. Igen husk at alle ananasskiver får lidt på:-)

 

Sæt på køl eller i frys til chokoladen er stivnet.

 

Mynte er energetisk kølende for kroppen

Ananas styrker kroppens yin og derved kroppens essens