Laks med blå ost
En saftig og lækker laks med blå ost på toppen og en dressing fyldt med urter til:-)
Tilbehøret er rødbeder og broccoli som sammen med dild styrke blodet. De er tilberedt på hver deres måde; bagt i ovnen og blancheret.
Ting der er bagt i ovnen er mere udtørrende for kroppen at indtage i forhold til f.eks. blanchering som er mere fugtende.
Ingredienser:
- Friske laksestykker 1 pr. person
- Din favorit blå ost
- Rødbeder 1-2 pr. person
- Broccolig
- Creme fraiche
- Masser af frisk dild
- Citronsaft
- Salt og peber
- Tørret rosmarin
Skræl rødbederne og skær dem ud i både. Hæld lidt olie udover og vend rødbeder rundt så alle stykkerne får olie på sig. Drys med salt og peber samt timian. De skal nu i ovnen i ca. 40 min ved 200 grader.
Laksen ligges i et fad, ovenpå kommes små stykker af blå ost så toppen vil blive dækket. Huske osten smelter mere ud når det kommes i ovnen. Laksen skal have mellem 8-12 min i ovnen alt efter størrelsen.
Broccolig skæres i små buketter og blancheret kort i kogende vand. Det tager ikke mere end 1 minut:-)
Dressingen røres af creme fraiche, citronsaft, salt og peber samt masser af friskhakket dild – smag den til indtil den er ligesom du bedst kan lide.
Creme fraiche er en meget berigende form for næring. Den er kølende for kroppen og er god ved mavevarme og andre varmetilstande i kroppen. Dog skal den indtages i moderate mængder da den danner det der kaldes for fugt-slim.