Smørrebrød med lækkert spidskål og hasselnødder

Et vegetarisk stykke smørrebrød, som smager virkelig lækkert.

Det er let at lave også til mange:-)

Ingredienser:

  • 1 spidskål
  • Godt rugbrød med masser af kerner
  • Hasselnødder
  • Kapers
  • Sennep
  • Olie
  • Citronsaft
  • Salt og peber

Skær spidskålen i kvarte og del her efter hver kvarte over igen, så du nu har 8 stykker. Det er vigtigt at du beholder stokken på da denne sørger for at alle bladene sidder sammen i den ende. Det gør at du har 8 stykker spidskål som let kan håndtere og fungerer som et stykke pålæg på maden.

Kog spidskålskiverne i saltet vand i ca. 2-3 min. De skal lettere tilberedt men bibeholde deres sprødhed.

Lig den på et stykke køkkenrulle til at optage overskydende vand.

 

Bland en dressing af 2 dele olie, 1 del citronsaft. Kom sennep i efter hvor stærk du gerne vil have din dressing og krydrer med salt og peber. Hak en god håndfuld kapers og bland i dressingen.

Smag på dressingen og juster den efter dine smagsløs. Den må gerne være kraftig da spidskålen er mild og nødderne har lidt sødme.

 

Placer en skive spidskål på et stykke rygbrød, hæld dressing henover og drys med hakkede hasselnødder.

 

Spidskål uddriver varme fra kroppen samt fordrer blodcirkulationen

Et godt rugbrød med masser af rug i det toniserer kroppens qi

Sennep opløser slim samt modvirker kulde i kroppen

Kapers fordrer en god blodcirkulation i kroppen og er energetisk varmende for kroppen

 

Der findes i kroppen hensigtsmæssig varme og uhensigtmæssig varme.

I denne opskrift er der ingredienser som arbejde med kulde og som arbejder med varme. Disse kan sagtens arbejde sammen og er med til at skabe et balanceret måltid.