Græskarsuppe med bacon og æble

En dejlig mild suppe der også er børnevenlig. Der bliver til 3-4 portioner.

Ingredienser:

  • 1/2 græskar efter eget valg
  • 2 gulerødder
  • bouillon opløst i vand
  • 5 skiver bacon
  • 1 rødt æble
  • salt og peber
  • evt. kost pasta for at give suppen fylde

Skræl og skær græskar og gulerødder i mindre stykker. Svits dem i en gryde med lidt olie under jævnlig omrøring i ca. 10 min. Kom her efter bouillon opløst i vandet i til det dækker. Kog til det er mørt og blend suppen. Smag til med salt og peber.

Rist baconen på panden eller lav dem i ovnen.

Skær æblet i små tern.

Baconen og æblet kommes på suppen når den er anrettet i skåle.

Hvis du vil have pasta i, koges den separat og kommes i skålen inden suppen hældes over.

Græskar er varm og nærende energetisk samt styrker kroppens qi (energi). Græskar uddriver også kulde, fugt og slim fra kroppen.

Gulerødder nærer kroppens qi og modvirker toksiner og fugt i kroppen.

Æbler styrker kroppens yin (substans), qi og uddriver toksiner.

Bacon nærer yin, blod og qi i kroppen.