Spinatfilotærte

Spinat er blodstyrkende og her er der masser af det i en lækker tærte med fetaost pakket ind i sprød filodej.

Ingredienser:

  • 750 g frossen spinat
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 æg
  • Havredrik
  • Feta efter smag
  • 1 pk. filodej (kan købes i større supermarkedet samt de fleste grønthandlere der har mellemøstlig mad)
  • Smeltet smør

Tø spinaten op og pres den overskydende væske ud med hænderne. Et dørslag og en stor ske kan også bruges hvis du det er for koldt for hænderne.

Snit løg og hvidløg fint og steg til de er gennemsigtige på en pande. Kom spinaten i en stor skål sammen med løg og hvidløg. Bland æggene, havredrik og feta i. Krydr med salt og peber. Den kan tage ret meget men vær obs på at fetaen også er salt i forvejen.

Smelt smørret i en gryde. Du skal bruge en bagepensel til filodejen.

Find et stort fad og smør det med det smeltede smør, læg et lag filodej ud i bunden så det hænger ud over kanten. Til sidst skal lagene der hænder ud over foldes henover tærten, så måske skal der bruges flere lag for at dække bunden. Opbyg nu med lag af filodej der pensles med det smeltede smør mellem hver lag. Det giver en dejlig sprød filodej på toppen.

Når du har lavet 5-7 lag kommes spinatfyldet i og herefter foldes filodejen henover så det danner et låg på spinatfyldet. Husk at smøre mellem hvert lag her også. Afslut med et pensle toppen og kom hele herligheden i ovnen i 30-40 min. ved 200 grader.

 

Spinat styrker blodet som alle mørkegrønne bladgrøntsager gør. Derudover nærer den også kroppen yin substans. Den er energetisk kold men når den tilberedes opvejer varmen dette.

Løg og hvidløg er energetisk varmende i kroppen. Hvidløg er også udtørrende og godt at spise hvis der er fugt-slim i kroppen.

Havredrik bruges i stedet for komælk da denne danner fugt-slim – det gør havredrik ikke.

Æg og feta styrker og nærer yin, qi (energi) blod og Jing (kroppens essens) – dog er de også en meget berigende form for næring og skal indtages med respekt, da de let danner fugt-slim i kroppen.

Smør er energetisk varmende og styrker yin i kroppen.

close

Tilmeld dig mit nyhedsbrev hvis du har lyst til at blive inspireret og modtage gode tilbud indenfor:

Massage
Akupunktur

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.