Minestronesuppe
Det her er en vintervariant. Brug hvad du har liggende i grøntsagsskuffen, som f.eks peberfrugt, knoldselleri, fennikel og lignende. Obligatorisk er dog kartoflen og kidneybønnerne, da det giver god næring og er lækre konsistenser i suppen.
Ingredienser:
- 1 gulerod
- 1 dl. snittet kål (spidskål evt. rød som her, almindelig eller hvidkål)
- 1 stor kartoffel
- 1 håndfuld friske cherrytomater eller 1 stor tomat
- 1 dåse kidneydønner
- 2 dl. pasta
- Bouillon (f.eks herbamere som er en god øko variant)
Pesto på valnødder:
- 1 håndfuld valnødder
- 1 potte basilikum
- Parmasanost, samme mængde som valnødder
- salt efter smag
- olie
Sæt vand over til pasta så de er færdige samtidig med suppen. De skal koges i separat gryde.
Skær alle grøntsagerne i små mundrette stykker. Start med at svitse kartoflerne i den gryde du vil lave suppen i. Efter nogle minutter kommes bouillon og gulerødder i. Det skal være en del da der skal være plads til alle de andre grøntsager og lækker suppe.
Når kartoflerne og gulerødderne er næsten færdigkogte kommes kål og bønner i. Tomater skæres i små både. Hvis det er en stor tomat fjern væsken og kernerne inden den kommes i suppen.
Kom alle ingredienserne i en lille blender/multihakker og blend. Hvor meget olie afhænger af hvor lind du foretrækker din pesto.
Anret suppen i skåle med pasta og pesto på toppen.
Gulerødder styrker kroppens yin (substans)
Kål er blodstyrkende
Kartofler styrker yin og qi (energi) i kroppen
Tomater styrker yin i kroppen
Kidneybønner styrker yin og blod
Valnødder er energetisk varmende og styrker også yin, blod og Jing (kroppens essens).
Basilikum styrker kroppen yang (indre varme og transformation). Den skaber balance i måltidet da der er mange komponenter der styrker kroppens yin
Parmasan styrker yin, qi og blod i kroppen. Den skal indtages i moderate mængder da den ellers vil danne fugt og slim i kroppen