Mellemøstlig dessert salat
Blanding af appelsin, kanel og mynte udgør en balance både smagsmæssigt men også ernæringsmæssigt set ud fra kinesisk medicin.
Ingredienser:
- 2 appelsiner (helt navel appelsiner da de er søde – det er dem som i den ene ende ligner en navle, kan fåes i vinter halvåret når appelsiner er i sæson)
- 1 håndfuld mandler
- 3 Dadler
- Kanel
- 1 lille håndfuld frisk mynte
Skær skralden af appelsinerne og skær den i skiver. Fjern stenene fra dadlerne og skær dem i tynde strimler og fordel dem over appelsiner som er bredt udover et fad eller tallerken. Drys kanel på efter smag og behag.
Hak mandlerne og drys udover det andet. Fjern stænglerne fra mynten og hak bladene som også drysses udover fadet/tallerkenen.
Appelsiner er energetisk kolde. De styrker yin og øger cirkulationen af qi (energi)
Kanel er energetisk varmende og spises sammen med appelsinen skabes der en balance.
Dadler er styrkende for qi og blod.
Mandler styrker qi og kroppens essens samt uddriver slim. Alle nødder bidrager med essentielle olie som er godt for tarmene og leveren, men fordi de har et højt indhold af essentielle olier vil man opbygge fugt-slim ved at spise for mange af dem.
Mynte er kølende i sin energi og uddriver varme fra kroppen. Spist sammen med kanalen skabes der balance i måltidet.