Kosten i kinesisk medicin

I kinesisk medicin forstår man fordøjelsen som en proces, hvor maven er en slags gryde.

Den laver den mad, man spiser om til en slags suppe eller mos ved hjælp af varmen fra vores krop.

 

Når man kigger på kostanbefalinger i kinesisk medicin, betyder det ikke, at du kun må spise bestemte madvarer.

Du skal prøve at inddrage og vægte de madvarer der er gavnlige for dig mere end dem som er mindre gavnlige eller ligefrem har en negativ indflydelse.

 

Kost kan have en stor betydning for udviklingen af dine ubalancemønstre

 

Kosten kan faktisk være den primære årsag, men den er oftest en medvirkende faktor som forværrer dine ubalancer.

Den har indflydelse på flere måder. Både igennem mængden af mad der indtages, hvordan den indtages og hvilken energetisk kvaliteten maden har.

 

Ja det lyder lidt fancy, men det handler faktisk bare om kulde og varme.

Madvarer kan have en varmende effekt, en kølende effekt eller være neutrale.

Hvis man er en som fryser meget vil det ikke være gavnligt at indtage mange fødevarer som er kølende eller omvendt.

Maden energetiske kvalitet ændres efter hvordan vi tilbeder maden.

 

Du skal ikke lade dig skræmme eller vælte bagover

 

Ofte er det bare små justeringer der skal til.

Det vigtigste er dog at vide hvilke ubalancer din krop har så du kan tilgodese at hjælpe den.

En akupunktør kan hjælpe dig med dette og vejlede til en kost der vil styrke dig på en måde der passer ind i din dagligdag:-)

 

Du kan se opskrifter her


Kost er en form for urtemedicin, som vi indtager flere gange dagligt

Kosten kan bruges bevidst til terapi, men selvom den ikke bruges bevidst som terapi, påvirker den kroppen både positiv og negativ.

Der er 10 grundlæggende retningslinjer som er gode at følge, hvis man vil sin krop det godt.

  1. Tyg maden godt. Fordøjelsen starter i munden.
  2. Undgå at spise kold mad, for meget råkost og salat, og kolde drikke. Maven skal opvarme maden til 37 grader inden den kan bruges.
  3. Undgå at “drukne” maden ved for meget væske ved måltiderne. En enkelt kop kogt vand eller ingefær the til maden er gavnligt.
  4. Spis ikke for meget, kun til 75 procent da der ellers kan skabes en stagnation af mad i maven.
  5. Spis hovedmåltidet så tidligt som muligt, og undgå at spise et stykke tid før sengetid. En fuld mave vil stagnere om natten.
  6. Vælg madvarer som har en stærk livsenergi. Vælg spændstige grøntsager, frisk kød og fisk – den stærke livsenergi vil bliver overført til dig.
  7. At være glad for det du spiser er vigtigt. Hvis du skal spise noget som ikke er en godt for dig, så skal det ikke gøres med dårlig samvittighed – det vil fordoble effekten negativ. Tilbered og server maden, så det er en fornøjelse for øjnene.
  8. Prøv at spise i så rolig tilstand som muligt. Hvis du laver andre ting imens bruger kroppen energien på dette i stedet for at fordøje maden.
  9. Sid oprejst, afslappet og ikke skævt med kroppen. Det vil blokere for fri passage af mad ned til maven.
  10. Spis så friske råvarer som muligt med et lavt indhold af kemikalier, konserveringsmidler og tilsætningsstoffer.

Kosten er en del af akupunkturbehandlingerne hvis dette er nødvendigt

Du er altid velkommen til at spørge eller kontakte mig hvis du er nysgerrig på at vide mere.


Book tid til behandling her

Læs mere om akupunktur behandling her