Bonebroth

Næring til livet der styrker knogler og essens:-)

Bruges i gryderetter og supper.

Opskriften har jeg lånt af min søde akupunktør kollega Kristine Hammerich Haack.

Ingredienser:

  • Kraftben af okse nok til en stor gryde (kan bl.a. købes hos Meny eller bestilles på nettet.)
  • Isterningeposer
  • Tomme syltetøjsglas eller lignende

Kom kraftbenene i en stor gryde og dæk med vand. Sæt i kog. Når det bobler skrues der ned til simrepunktet og her skal det stå 24 timer.

Tilsæt om nødvendigt mere vand undervejs, så benene forbliver dækket.

Når det har stået 24 timer tages benene op og væsken sies over i en skål (gerne med hældetud). Sættes på køl nogle timer, hvor der røres rundt et par gange undervejs. Herefter hældes bonebroth på isterningeposer der ligges på frys og den sidste rest i en rent syltetøjsglas som kan bruges i madlavningen de nærmeste dage.

Nu har du bonebroth i små magi-terninger som kan kommes i maden direkte fra frys.

  • Kan ikke laves over gas, da man ikke kan styre temperaturen godt nok

Det er fantastisk supplement til sammenkogte retter, supper mm.

Kraftben styrker yin (kroppens substans), qi (kroppens energi) og blod.